mediocore

Mr Eko és teddy picker kifejtik nézeteiket zenékről, koncertekről, filmekről és minden egyébről. Újabban Mc_Amigo is pofázik.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Farflung

0

No, akkor egy kis esti pszichedélia! Azaz inkább space és stoner fúzió. Elszállós, erőszakos, gondolkodós, émelyítő, légies, űries:) Szóval egy kis könnyed rockzene így a nap végére. Kulcsszó: A Wound In Eternity. Eko kiszáll.

 

 

Across Tundras

0

Az idei tél nem hivatalos zenéje. Pszichedelikus stoner-doom-experimentális post-whatever. Hullámzó, elringató, kellemes, ugyanakkor húzós és frusztráló. Beszívott pengetés nyers torzításokkal és hihetetlenül jó ritmussal. Nem hivalkodik, viszont üt. Az énekhang furán van torzítva valami visszhangosító autotuner állatsággal. Engem néha kicsit zavar, mert tiszta hangokat igényelnék, de szokható. Komoly, amolyan mélázós western hangulatot áraszt, benne a préri kietlensége, süvöltő szelei és a lovaglásban megfáradt tisztes aszkéta sóhajai. Zene a lenyugvó nap nézéséhez a tábortűz mellől, vagy az elvágyódás légies melankóliájához.

Kieg.: most látom, hogy a kedvenc számomat a Final Breath Over Venom Falls-t eltávolította felhasználó, így csak szóban tudom ecsetelni, hogy mennyire kurva jó, mint ahogy az egész Lonesome Wails From the Weeping Willow album. Érdemes ezzel kezdeni, messze a legjobb anyag.

 

 

 

 

 

 

 

Ennek híján Rainmaker-Floodreaper, az Old World Wandererről:

 

 

Monkey3

0

Oi Minedenkinek!

Mielőtt azt gondolnák az emberek, hogy elpuhultam és csak Orsit hallgatok megállás nélkül, azoknak most itt érkezik a cáfolat egy jóféle stoner / progressive rock formájában.

Az együttes, amleyet ajánlani fogok, a Monkey3. Aki szerette a Sahara Surfers-t, annak ezzel sem lesz semmi problémája. Konkrétan a 39 laps albumot szertném legmélyebb tisztelettel a figyelmetekbe ajánlani, mivel eddig még csak ezt ismerem. (Ha ilyen a többi is, akkor nyilván azokat is szeretem, csak még nem tudok róla.)

 

 

 

'06-os kiadás, remek munka! Hat darab szám van rajta, szóval nem egy nagy eresztés, de nem kell telhetetlennek lenni. Ez is bőven katarzist okoz! Magáról a zenéről nem írnék sokat, lényeg hogy 4 unatkozó muzsikus kísérlete az egész, akik jam-session elnevezéssel hobbiból elkezdték tolni az ipart. Tettek bele pszichedéliát, földöntúli hangzásokat, kemény zúzást, kis noise-os manipulációt, ergo egy igen böszme állatság alakult ki az egészből, amely még így is lakossági jellegű. Éneket ellenben nem tettek bele, legalább 1-2 számba jó lett volna; bár érzem, hogy ezzel sokan vitázni fognak.

Szóval ez az a zene, amit most jól meghallgatol!

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=Vg8b2hW5Txs

Sahara Surfers

2

Íme a bizonyíték, hogy a sógorok is tudnak jól zenélni!
A Sahara Surfers egy eléggé egyedi projekt, annak számos egyéb mellékágával. Azonosítják indie-ként, progrock-ként, stoner-ként, a lényegen nem változtat, hogy a fülnek kellemes, zsír muzsikát tolnak.
Kritikai megjegyzést nemigen tudok hozzáfűzni, igényes, jó anyag.
A sztóner sítulusjegyektől féltem, lévén hajlamosak monotonná tenni a számokat, főleg ha azok több mint 6 percesek, de ez a veszély nem fenyeget jelen esetben. A gitár korrekt, kevés az effekt, sok a laza torzítás, imitt-amott szólók is akadnak, a lényeg, hogy megfelelően van adagolva. Külön dicséret jár a dobosnak, aki rengeteget cinezik.
Végére hagytam a legjobbat: női ének! Julia, puszi a homlokodra!
Fogadjátok szeretettel ezt a kicsit szende, kicsit húzós, de mindenképpen kellemes egyveleget!