Na gyerekek: itt az idő, hogy a sok tingli-tangli nyomorék dallam helyett valami férfiasan izgalmasat hallgassatok!
Egy kis esti agresszió senkinek sem árt, így hát a jó öreg sludge-ot / post-metal-t hívjuk segítségül! Újabban ezek a műfajok állnak közel a szívemhez, főleg a skandináv képviselők, így a ma esti program a Cult of Luna.
Az együttesről jómagam csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni, hiszen az előbb felsorolt halmazok (agresszió, sludge, post-metal, skandináv) metszéspontjában áll. Normál emberek ezt a fokú katarzist - amit a Cult of Luna is nyújt, nem tudják a sablonos hétköznapi élet szegmenseibe ékelni, így különleges alkalmakra tartogatják (találkozás a leendő anyóssal, disznóvágás). Hektikusságtól enervált kiégett szarok - mint én is, nem általlanak a metrón bömböltetni (kínai piacos fülhallgatóval), s így potya ülőhelyeket szerezni nyugdíjasoktól. Szó, ami szó kóstoljátok meg a svéd metálipart, ízleni fog!

Erre a klipre írta be valami köcsög a Youtube-on, hogy valójában egy blink copy. Agyam el is dobtam.
Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam: lyrics-et mindig érdemes nézni! Klas Rydberg ugyanis eléggé magas szintjén áll az angol nyelvnek, így nem holmi "elhagyott a nőm" témák rebbennek fel, hanem elég komoly filozófiai kérdések. A politikai propaganda ellen sokat ágálnak, ezt mutatja a fenti klip orwelli hangulatot idéző világa.

"A time lost to the sick crowd of a new demonic realm
Oceans of blood have drowned all humanity
A time when the curse is alive
The horsemen have arrived".