Kevés dolgot tudok, ami alkalmasabb lenne egy visszatérő posztra mint egy Arctic Monkeys-koncertbeszámoló. Főleg ha volt Bloc Party is.

 

Wiesen (Rétfalu) egy valószínűleg tüchtig kis burgenlandi falu. A city centert kihagytam, mert a falu szélén található Ottakringer Arenában rendezték meg az egynapos Harvest of Art fesztivált, elég erős line-uppal (helyi erők, Kate Nash, Bloc Party, Arctic Monkeys). A kiépített placc jó 10 perc sétára volt az ingyenes parkolásra kijelölt mezőtől, de cserébe egy fasza fenyőerdőben fesztiválozhattunk.

 

Engem eléggé meglepett az egynapos fesztivál koncepciója, főleg hogy nem falunapról volt szó (és a fellépők is inkább _rangos európai fesztiválokon turnénak nyáron), de kellemeset csalódtam. Nagyon családias volt (kb. ötezerre saccolnám a résztvevők számát), egy nagyszínpad, egy kocsma-étkezőrész, semmi sallang. A fesztiválsör Otyát előre kicsapolták, a pultosok meg hordták, drága is volt, de legalább szar is. Ja, a beugró amúgy közel 20k volt miután a magyar jegyiroda is jól járt, mindenki döntse el, hogy ez mennyire érte meg (nagyon).

Kate Nash végére értünk oda, de inkább toltunk egy Bier-Wurstel kombót, amit hallottunk, az hallgatható, de elég átlagos volt.